Εφαρμογές πληροφορικής

Καθημερινά καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε όλο και πιο σύνθετες καταστάσεις. Κάποιες μεθοδολογίες και τρόποι αντιμετώπισης των περιστάσεων που Μια σωστή διαδικασία θα πρέπει να είναι αποδοτική όσον αφορά τους πόρους που καταναλώνει (χρόνο, χρήμα, κλπ) και να φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε διαφορετική περίπτωση αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη. λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα, πλέον παρουσιάζουν επιπλοκές και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων όπως χρόνος και χρήμα. Στην ATGroup βρισκόμαστε σε καθημερινή αναζήτηση τρόπων βελτίωσης των διαδικασιών, ώστε να απελευθερώνονται πολύτιμοι πόροι που θα χρησιμοποιηθούν παραγωγικά. Με βάση την εμπειρία μας σε αυτόν τον τομέα, αναγνωρίσαμε τα σημεία στα οποία «πάσχει» η μικρομεσαία επιχείρηση ή επαγγελματίας και προτείνουμε λύσεις με τη χρήση της κατάλληλης εφαρμογής.

Επιλέξτε την ATGroup να εγκαταστήσει και φιλοξενήσει τις παρακάτω εφαρμογές.

Τιμολόγηση

Τιμολόγηση

Η διαδικασία της τιμολόγησης αλλά και της παρακολούθησης των πληρωμών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας. Ορισμένα από τα προγράμματα τιμολόγησης που είναι διαδεδομένα στην ελληνική αγορά είναι απροσπέλαστα οικονομικά από τη μικρομεσαία επιχείρηση κι επαγγελματία. Άλλα είναι πολυσύνθετα και δύσχρηστα, ενώ άλλα στερούνται μοντέρνων χαρακτηριστικών. Τέλος η συντριπτική πλειοψηφία αποτελούν λογισμικό κλειστού κώδικα, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην έχει τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος, να μη γνωρίζει αν το πρόγραμμα έχει «κρυφά» χαρακτηριστικά και να παραμένει δεσμευμένος στην εκάστοτε τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας που το κατασκευάζει.

Στην ATGroup διαφωνούμε με οποιαδήποτε πρακτική lock-in του πελάτη!

Για τους πελάτες μας επιθυμούμε το καλύτερο, πρώτα για εκείνους και ύστερα για εμάς. Για αυτό ασπαζόμαστε τις «ανοικτές» λύσεις, όπως το πρόγραμμα της τιμολόγησης που χρησιμοποιούμε, προωθούμε και γνωρίζουμε πολύ καλά.

Είδος εφαρμογής
Τιμολόγηση
Περιβάλλον εφαρμογής
Βασισμένο στο Web
Διάθεση
Ανοιχτού κώδικα
Άδεια χρήσης
GPL
Γλώσσα προγραμματισμού
PHP, MySQL
Ιστοσελίδα
invoiceplane.com
Ερωτηματολόγιο

Ερωτηματολόγιο

Ο βασικός κριτής οποιασδήποτε επιχείρησης που έχει πελάτες είναι ο ίδιος ο πελάτης. Είναι λοιπόν κρίσιμης σημασίας για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης να γνωρίζουμε τι πιστεύει ο πελάτης για αυτή, αν έμεινε ικανοποιημένος, τι θα ήθελε να αλλάξουμε ή διορθώσουμε κλπ.

Ένας ευχαριστημένος πελάτης είναι για πάντα πελάτης!

Σε αρκετές περιπτώσεις όμως διαπροσωπικής επαφής κι επικοινωνίας, ο πελάτης ενδέχεται να μη μας δώσει από μόνος του τη γνώμη του ή τις παρατηρήσεις του, για αυτό είναι απαραίτητο να τις εκμαιεύσουμε με κάποιο ερωτηματολόγιο ικανοποίησης του πελάτη.

Είδος εφαρμογής
Ερωτηματολόγιο
Περιβάλλον εφαρμογής
Βασισμένο στο Web
Διάθεση
Ανοιχτού κώδικα
Άδεια χρήσης
GPL
Γλώσσα προγραμματισμού
PHP, MySQL
Ιδιωτικό Cloud

Ιδιωτικό Cloud

Κάθε σύγχρονη επιχείρηση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις Cloud υπηρεσίες. Είτε πρόκειται για τα ημερολόγια του προσωπικού, με δυνατότητες συγχρονισμού στις σταθερές και φορητές συσκευές, είτε για τον τηλεφωνικό κατάλογο της επιχείρησης, είτε για την τιμολόγηση, οι Cloud υπηρεσίες παρέχουν σημαντικά προτερήματα. Τί συμβαίνει όμως με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δεδομένων;

Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα;

Τα μεγαλύτερα προβλήματα των Cloud υπηρεσιών τύπου Gmail, iCloud, Dropbox κλπ είναι αυτά της ασφάλειας και ιδιωτικότητας των δεδομένων. Μια υπηρεσία που φιλοξενεί τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις, είναι αναμενόμενο ότι θα γίνει στόχος κακόβουλων. Και δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έφτασαν στη δημοσιότητα, επιτυχημένων περιπτώσεων μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι το κατά πόσο μπορεί μια επιχείρηση να αποθηκεύσει εμπιστευτικά δεδομένα στο Cloud. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών Cloud σκανάρουν το περιεχόμενο των δεδομένων που αποθηκεύονται, με την αιτιολογία της «βελτίωσης της εμπειρίας» του χρήστη. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις αυτή είναι μια εντελώς αθέμιτη πρακτική η οποία αποθαρρύνει από τη χρήση Cloud υπηρεσιών.

Είδος εφαρμογής
Προσωπικό Cloud
Περιβάλλον εφαρμογής
Βασισμένο στο Web
Διάθεση
Ανοιχτού κώδικα
Άδεια χρήσης
AGPLv3
Γλώσσα προγραμματισμού
PHP, MySQL
Ιστοσελίδα
owncloud.org
Subscribe to this RSS feed